O merama štednje u narednih sedam dana

Bez autora
May 30 2013

Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić ponovio je danas da se najveći teret ekonomske krize ne može prebacivati na najsiromašnije i da Vlada neće ići na smanjenje plata i penzija, već da razmatra kojom brzinom one mogu rasti.Dačić je na sednici Skupštine Srbije, na kojoj je razmatrana ekonomska i socijalna situacija u zemlji, istakao da se Srbija mora suočiti sa problemima i videti koji je put kojim će ići dalje. Nužno je da se dođe do dogovora i sprovođenja mera konsolidacije javnih finansija, s obzirom na to da kriza nije svojina aktuelne Vlade, već čitavog društva.

O merama štednje u narednih sedam danaPredsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić ponovio je danas da se najveći teret ekonomske krize ne može prebacivati na najsiromašnije i da Vlada neće ići na smanjenje plata i penzija, već da razmatra kojom brzinom one mogu rasti.

Dačić je na sednici Skupštine Srbije, na kojoj je razmatrana ekonomska i socijalna situacija u zemlji, istakao da se Srbija mora suočiti sa problemima i videti koji je put kojim će ići dalje.

Premijer je ocenio da je nužno da se dođe do dogovora i sprovođenja mera konsolidacije javnih finansija, s obzirom na to da kriza nije svojina aktuelne Vlade, već čitavog društva.

On je istakao da se iz nje može izaći samo ukoliko postoji učešće svih faktora u društvu, i ponovio da se teret reformi ne može prebacivati na najsiromašnije, kao i da je nužno podsticanje stranih i domaćih investicija.

Prema njegovim rečima, svi u društvu, partneri iz vladajuće koalicije, sindikati, privrednici, ekonomisti i drugi treba da razgovaraju o tim temama kako bi se došlo do dogovora i preduzele mere koje će dovesti do stabilizacije javnih finansija.

Treba pronaći balans između štednje, pre svega smanjenja nepotrebnih troškova administracije i javnih preduzeća, i postojanja osnovnih elemenata socijalne pravde, zaključio je Dačić.

Prema njegovim rečima, u narednih sedam dana biće održane konsulatacije u okviru vladajuće koalicije o merama štednje, nakon čega bi trebalo da se izađe sa konkretnim predlogom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik